"Дневниците на вампира" - доброволно кръводаряване PDF Print E-mail
Прочетено 1619 пъти

„Дневниците на вампира” са четири. В България вече излезе първия – „Пробуждането”, а съвсем скоро любителите на човешки истории във фантастична утопия ще имат и втория.

Италианска страст, кръв, любов, сюрреализъм и плетеница от персонажи затварят кръга между Елена Гилберт, Стефан и Деймиън Салваторе. В началото си историята много прилича на добре познатия „Здрач”, но съвсем скоро поема по друг път.

Любовта отново е невъзможна, изисква жертви, понякога и човешки, но пък някак си го приемаме за нормално, нали? Миналото е част, както от настоящето, така и от бъдещето, а за личния живот на симпатичните кръвопийци – и от вечността.

Кръвта се размива с морала, да може да се напише тази любовна история, която по-скоро се отъждествява с вечната битка между добро и зло. Всъщност това още повече затруднява избора на кого да симпатизираме в книгата. Някак ни се иска да променим малко и от двамата главни мъжки персонажи, които излъчват такъв магнетизъм, че всяка Читателка прочела и страница от книгата няма как да не я дочете. И двамата привличат еднакво интереса заради целия мистицизъм и еротичност, които излъчват като феромони.

Героите са перфектни – по външност, качества, мимики, жестове, описания, думи. Мислите играят още една ключова роля в движението на историята, защото те са огледало на душите и на живи и на полуживи (направо мъртви). Просто всичко около героите е изградено, за да изпъкват личностите.

Което честно казано си е доста наивно, но за сметка на това е точно този тип романи, от които любителите на вампири, върколаци и други приказни създания не могат да се откъснат. Всъщност книжките не са особено дълги, може би защото авторът Л.Дж. Смит, не е от най- многословните. Липсват дълги и скучни описания на гледки, пейзажи и тъмни свърталища, наплъпили с прилепи и паяци. За добро. Трябват ви едва няколко вечери за да изпиете и последната капка от книгата.

Книгата е максимално изчистена, преобладават диалозите, които протичат на моменти адски неочаквано, за щастие на читателя. Доколкото подобен жанр книги са предвидими, то „Пробуждането” доказва, че няма очакван край, нито желан такъв.

Оказа се, че от тази година по американските телевизии тръгна и едноименен сериал. Ролята на нашата добре позната Елена е изпълнявана от българката Нина Добрев. Тя за наша гордост се справя повече от отлично с ролята и е едно от малкото доказателства, че българските кино/тв актьори за жалост са извън страната.

Сериалът съвсем леко се отклонява от написания сюжет, но наистина точно представя визията, която можем да си изградим за героите, естествено с малки изключения, които да захаросат историята. Страхотна игра, усещане за напрежение, по-видимо усещане за описанията. Всеки чел историята ще разбере още по-цялостно какво изживяват всички влюбени, които се разхождат из нашата книга. На този етап са излезли и достъпни за гледане вече 5 от епизодите на „Дневниците на вампира”, които горещо препоръчвам. Направо полудявам докато пуснат следващия епизод…

Share

 

Add comment


Security code
Refresh

With you are reading...

We have 20 guests online
Speak with no words

Words are the most powerful tool on the Earth. They build civilizations and destroy empires. Words start wars, bring peace, find solutions, demolish personalities and relations.

Words bring life. They make you fly, then take you down, slap you in the face and bring you in coma.

Words can make you flourish and putrefy. They recreate and find your deepest secret.

Read more...
Templates Joomla 1.5