Дарбата на Мерилин Кей PDF Print E-mail
Прочетено 2142 пъти

Преди време получих един коментар относно книгите, които чета в последно време. Не ми хареса, затова ще продължа да чета точно тези книги! Страхотно е да дишаш през нещото, от което цялото ти тяло и мозък настръхват.

„Дарба” на Мерилин Кей е едно обещание за дълга поредица, подходяща за тийнейджърски сериал, но някак си разочароваща по своята концепция. Българското издание на ИК „Ибис” все пак дава поглед в развитието на следващия роман от поредицата, като ни отпуска авансово първите няколко страници от продължението на книгата.

Историята на една свръхестествена дарба се завърта около съдбите на няколко ученици в обикновена житейска ситуация на типичните американски училищни групички на зубъри, привилегировани и незабелязвани. Все пак, ако трябва да съм честна на моменти описанията наистина поставят читателя в затруднено за разбиране положение, колкото и четивото да си е чисто тийнеджърски насочено.

От друга страна, мога да похваля Кей за изключителния талант да създаде суперкачество, което досега не съм срещала в друг роман, но което може би някои асоциират с героинята от хитовия „Х-Man” в очите или по-точно кожата на Мистик.

Главната героиня за съжаление не учудва никого с характеристиките си, а образцовата постановка на останалите персонажи натъжава поради своята типичност в описанията. И ако трябва да определя успеваемостта на изданието, бих се задържала далеч от фентъзи рафответе, където ще го намерите.

Share

 

Add comment


Security code
Refresh

With you are reading...

We have 7 guests online
Вампири, ангели, демони и простосмъртни: Началото

Л. Дж. Смит е авторка, която се променя и напълно изненадва с всяка следваща книга. Не мога даже да си обясня как е възможно няколко книги от една поредица да са толкова различни не само по стил, но и начин на предаване на ситуациите, емоциите, гледката към света на героите.

Read more...
Templates Joomla 1.5