Дарбата на Мерилин Кей PDF Print E-mail
Прочетено 2024 пъти

Преди време получих един коментар относно книгите, които чета в последно време. Не ми хареса, затова ще продължа да чета точно тези книги! Страхотно е да дишаш през нещото, от което цялото ти тяло и мозък настръхват.

„Дарба” на Мерилин Кей е едно обещание за дълга поредица, подходяща за тийнейджърски сериал, но някак си разочароваща по своята концепция. Българското издание на ИК „Ибис” все пак дава поглед в развитието на следващия роман от поредицата, като ни отпуска авансово първите няколко страници от продължението на книгата.

Историята на една свръхестествена дарба се завърта около съдбите на няколко ученици в обикновена житейска ситуация на типичните американски училищни групички на зубъри, привилегировани и незабелязвани. Все пак, ако трябва да съм честна на моменти описанията наистина поставят читателя в затруднено за разбиране положение, колкото и четивото да си е чисто тийнеджърски насочено.

От друга страна, мога да похваля Кей за изключителния талант да създаде суперкачество, което досега не съм срещала в друг роман, но което може би някои асоциират с героинята от хитовия „Х-Man” в очите или по-точно кожата на Мистик.

Главната героиня за съжаление не учудва никого с характеристиките си, а образцовата постановка на останалите персонажи натъжава поради своята типичност в описанията. И ако трябва да определя успеваемостта на изданието, бих се задържала далеч от фентъзи рафответе, където ще го намерите.

Share

 

Add comment


Security code
Refresh

With you are reading...

We have 12 guests online
Speak with no words

Words are the most powerful tool on the Earth. They build civilizations and destroy empires. Words start wars, bring peace, find solutions, demolish personalities and relations.

Words bring life. They make you fly, then take you down, slap you in the face and bring you in coma.

Words can make you flourish and putrefy. They recreate and find your deepest secret.

Read more...
Templates Joomla 1.5