Капка живот PDF Print E-mail
Прочетено 2708 пъти

Колко пъти в живота си си могъл да кажеш, че се чувстваш свободен? Какво е пречупвало твоите хоризонти от прави линии в нещо, което се размива, за да те погълне? Гледаш, без да искаш да виждаш, чуваш, без да искаш да дефинираш звука, поглъщаш без да се стремиш към ясен вкус, вдъхваш, за да се почувстваш жив.

Ако смяташ, че можеш да докоснеш синьото, което се слива в дъга на няколко погледа разстояние, значи си близо до отговора. Можеш ли да видиш отвъд? Докосваш бъдещето, усещаш настоящето с всяка клетка и отговорът е на езика ти. Вкусваш земята, за да й дадеш от пулса си. Усещах полъха, топлината те поглъща, за да се излъчи от теб, живееш, за да вдишаш от този въздух, който те кара да летиш. Докосваш кожата си до пясъка и водата, поглеждаш назад и виждаш снежните върхове, които не е нужно да достигаш, защото са в ръцете ти.

Птиците те връщат на земята, а вълните те издигат над краткия промеждутък между сега и тогава. Това не е твой спомен, а историята на бъдещето.

Моменти като този са рядкост. Да не лишаваме тези след нас от тях.

Устойчивото развитие не е мит. Но трябва да започне от вътре навън.

Share

 

Add comment


Security code
Refresh

With you are reading...

We have 78 guests online
Избират 10 млади лидери на семинар за зелено предприемачество в Брюксел

Ти си млад, с много хъс, интересуваш се от устойчивото развитие и искаш да намериш реално приложение на идеите си?

Тогава твоето място е първия по рода си Форум за зелено предприемачество, организиран от Generation Europe Foundation. Ставайки член на зелената онлайн общност, имаш шанса да участваш в дискусии, да публикуваш свои публикации с бизнес предложения, да представиш личните си постижения в областта, да поискаш съвет по реален казус и да участваш в Webinar на дадена тема. Напиши пост на тема My Exceptional Resource и спечели и първо място за най-добър зелен блогър на платформата!

Read more...
Templates Joomla 1.5